One Article

Produse Recomandate

Impozite cu Cardul

Posted by Andrei Ionita on
Impozite cu Cardul

Stăteam zilele trecute și mă uitam la un bătrânel care, scoțând câteva monede din portofel, îi spune vânzătoarei că ar putea cumpăra de toate. Doar că nu sunt bani, așa că nu-l ajută la nimic diversitatea produselor. Ca el sunt mulți alții. Cam 5.5 milioane.

De ce nu se plătesc impozite cu cardul

Și bunica mea e unul dintre cei 5.5 milioane. Bunica nu prea se descurcă cu bancomatul, în ciuda faptului că a fost profesoară, deci creierul ei e mai antrenat puțin decât al muncitorilor din întreprinderi sau celor care primesc pensie de pe urma agriculturii. Așa că bunica, atunci când trebuie să-și verifice soldul, apelează la rudele mai tinere.

Apoi, mai sunt oamenii tineri și oamenii care nu au serviciu. Băsescu spune că sunt  170.000 de șomeri mai tineri de 25 de ani. Iar Băsescu n-ar avea niciun interes să declare cifra reală. Ăștia sunt cei care primesc bani de la stat. Cine știe câți se bazează pe suportul altor membri ai familiei. Ei n-au card. Și mai există și oameni care n-au proprietăți. Deloc. Așa ca mine.

Rândurile de mai sus sunt, cred eu, principalul motiv pentru care plata impozitelor cu cardul este folosită prea puțin. Și n-ai cum să schimbi asta decât prin educație. După ce rezolvi problema educației, cred că vor începe să se lege și afaceri mici, locuri de muncă, producție, competitivitate, economie, bunăstare. Sunt optimist și cred că se poate. Și că nu va mai dura mult până se va aplica. Dar asta e altă discuție.

Apoi, cred că oamenii n-au încredere să dea datele cardului lor unei autorități de stat. Pentru că că nu-i bine să pui lupul paznic la oi. Sigur că procesul e sigur, că e verificat de Visa și Mastercard, că există criptare pe mulți biți. Dar astea sunt detalii tehnice. Și de multe ori n-ai chef să riști pe banii tăi.

Acesta ar fi al doilea motiv pentru care nu prea se plătesc impozitele cu cardul, din punctul meu de vedere. Eu cu siguranță aș fi reticent.

De ce ar trebui să plătești impozitele cu cardul?

Impozite Visa

Dacă ai citit articolul acesta până în punctul ăsta, sunt convins că te interesează subiectul. Cel puțin atât cât să știi care e principalul avantaj al plății impozitelor cu cardul: Economisești timpul pe care l-ai fi petrecut așteptând la coada de la ghișeu. Pentru unele primării există o serie de Infochioșcuri sau puncte de plată instalate de Visa.

Sigur că în mediul de afaceri, dacă vrei ca oamenii să îți folosească produsul sau serviciul  proaspăt lansat trebuie să le oferi un beneficiu real, care să cântărească mai mult decât dezavantajele sau inerția (reticența) când vine vorba de schimbat obiceiuri de consum.
Adică, mai pe românește, vrei să plătesc cu cardul ca să faci economie la salarii de funcționar? Păi mie ce-mi iese? Dă-mi 10 % reducere și mai vorbim. Altfel, afacerea e câștigătoare doar pentru tine. Desigur, ideea asta s-ar putea aplica dacă angajații sistemului public ar fi lucrat și învățat în economia reală.

Până una alta, ca să nu fii un papuaș, poți afla mai multe detalii despre plata impozitelor cu cardul pe www.ghișeul.ro

Până când primăriile vor face reduceri la impozite, cei de la Visa oferă ca premiu două telefoane Samsung Galaxy S3 pentru cei care vor să afle mai multe despre plata cu cardul a impozitelor. Te poți înscrie în concurs pe www.impozitecucardul.ro .

 

 

Acest articol face parte dintr-o campanie de promovare a plății impozitelor cu cardul, promovată de BlogalInitiative.