One Article

Produse Recomandate

Când nu beau bere, citesc: De-a baba oarba

Posted by Andrei Ionita on
Când nu beau bere, citesc: De-a baba oarba

La prima citire, Vlad Mușatescu pare a fi un individ libidinos, cu un stil ciudat de a scrie, presărat cu referințe din realitatea regimului socialist de la acea vreme. După primul capitol începi să te obișnuiești cu stilul său lejer, iar peste câteva pagini poate începe chiar să-ți placă.

Fiat 600

Fiat 600 – „Bombița” ce-l servește pe curajosul scriitor și detectiv

De-a baba oarba este unul dintre cele patru romane din serie, scrise la persoana I de către Extravagantul Al Conan Doi, un scriitor și detectiv cu 6 romane la activ. Ce-i drept, nepublicate.  Acesta îl înfățișează pe domnul Conan Doi în căutarea  unei oaze de liniște, atât de necesare finalizării romanului său. Mai departe, cătunul în care destinul îl poartă pe erou devine locul de desfășurare al unei povești demne de a fi scrisă de mult mai celebrul Sir Arthur Conan Doyle. Iar asemănarea onomastică dintre cei doi scriitori nu e deloc întâmplătoare.

Un rezumat al cărții, foarte bine scris, poți citi aici. Și dacă-ți sună bine și ești dispus să citești de pe un ecran alcătuit din pixeli, poți descărca volumul în format PDF de aici. Legal. Vei găsi acolo și povestea care a dus la distribuția gratuită pe internet.

Dar articolul ăsta e o recomandare, nu un review. O recomandare a unui roman pseudo-polițist. O schiță de mare amploare, plină de sentiment autentic pre-capitalist. Un roman în care anii ’70 și cultura pop ajung discret și printre români, iar asta se simte. O poveste misterioasă în care mecanicii auto sunt la fel de țepari ca și acum iar păcănelele  de la iarmaroc dezvoltă pasiuni aproape la fel de mari ca Max Bet-ul din colț. Lectură ușoară. Și amuzantă.

Cartea în format tipărit face parte din colecția Adevărul și o găsești cu 7 lei pe site-ul lor (link afiliat).