One Article

Online

Cu privire la însemnătatea blogului pentru ființa umană

Posted by Andrei Ionita on
Cu privire la însemnătatea blogului pentru ființa umană

Citeam despre George Herbert Mead, un profesor de filosofie de la Universitatea din Chicago, care și-a desfășurat activitatea la granița dintre secolele XIX și XX. Dincolo de contribuția sa științifică, special la domnul Mead este că în timpul vieții sale nu a publicat nicio carte. Articole în jurnale științifice da, dar nicio carte care să-i sintetizeze ideile. Cu toate astea, Mead este apreciat acum ca fiind un reprezentant de seamă a Școlii de la Chicago – întemeietoarea sociologiei americane.
Ideile sale au fost publicate post-mortem, pe baza notițelor pe care studenții săi le-au luat la cursuri, însă aprecierile cu privire la contribuția sa științifică sunt uneori puse la îndoială din cauza asta.

Și nu m-am putut abține să nu fac analogia cu blogurile. Oare indivizii care publică pe bloguri se tem de aceeași soartă? Se tem că vor ajunge să fie apreciați, iar ei nu vor avea nicio dovadă cu care să-și justifice aprecierea? Oare posibilitatea exprimării unor idei care să nu le fie atribuite e unul dintre factorii care motivează activitatea bloggerilor?

Sigur, orientarea consumeristă ne face să ne referim la ideea de mai sus folosind termenul de brand personal, dar dincolo de dorința de a-i fi recunoscute meritele, nu stă frica de a produce o idee specială pe care nimeni să n-o asocieze celui din spatele blogului?

Genul ăsta de postări apar atunci când încerci din răsputeri să ancorezi informațiile plate de înțelesuri din viața ta. Tu ce crezi, deci?