One Article

Despre Mine

4 Motive (Personale) să te trezești la 5:00 AM

Posted by Andrei Ionita on

Se fac trei săptămâni de când mă trezesc la 5 dimineața (cu excepția unor weekend-uri) și vreau să împărtășesc cu tine experiența asta. Poate chiar, dacă ai suficient zvâc, o vei lua ca pe o provocare. Uite de ce:

1. Am timp să mănânc bine. Mulți nu mănâncă dimineața pe motiv că le e greață, că nu intră, că e suficientă țigara de dimineață și alte asemenea. Până acum vreo doi ani eram unul dintre ei. Mie cică îmi era greață. Acum, după un sandviș și o cafea, sunt în stare să alerg până la serviciu.

2. Mă simt mult mai odihnit. Cum vine asta? Cum să te simți mai odihnit când dormi mai puțin? Ei bine, organismul meu nu are nevoie de atâta somn pe cât îi dădeam. Ceea ce înseamnă că, dacă adorm la 22:30 – 23:00 am, până la 05:00 am vreo 6 ore de somn în care să-mi pregătesc organismul pentru a doua zi. Iar 1/4 din zi petrecută dormind e chiar foarte mult pentru cineva care vrea să fie mare.

3. Mă simt bine cu mine. Nu știu cum acționează creierul tău, dar atunci când îmi propun o chestie și reușesc să mă țin de ea în ciuda curentului, mă simt mult mai puternic. Și parcă îmi vine să mă apuc de alte lucruri mai importante și mai depărtate de zona mea de confort.

4. Am un subiect de discuție. Ca dovadă scriu despre asta aici, pe blog, în loc să fac lucruri productive și care aduc profit 🙂

Dacă ale mele nu te-au convins, uite alte 49 de motive pentru care să te trezești înaintea soarelui. E articolul care m-a făcut pe mine să încerc lucrul ăsta.

Dimineață