One Article

Online

De la Android la Windows Phone 8

Posted by Andrei Ionita on

Am o săptămână de când am schimbat Android pentru Windows Phone 8 și pentru că nu am găsit informații în limba română decât pe site-ul Microsoft  care să te ajute cu migrarea, sau măcar să-ți spună la ce să te aștepți, m-am gândit să-ți spun câteva lucruri în articolul ăsta.

UPDATE: Pentru că articolul ăsta atrage oameni interesați de trecerea un terminal Windows Phone, vreau să atrag atenția asupra unui lucru – există pe piață telefoane Windows produse de altcineva decât Microsoft (Nokia). Allview și altele. NU LE CUMPĂRAȚI. Experiența Windows Phone e completă doar pe un terminal Lumia pentru că majoritatea aplicațiilor care fac sistemul de operare să fie atât de bun (Lumia Camera) sunt disponibile doar pentru telefoanele Lumia.

În plus, recomand doar eMAG pentru telefoane Lumia, chiar dacă sunt resigilate.

Profilul meu de utilizator

Am folosit cam jumătate de an Android, o versiune veche, 2.3 (cred) pe un telefon dual-sim Allview. Românii au niște device-uri foarte tari cu Android optimizat destul de bine, motiv pentru care îmi place de mor și tableta pe care o am de la ei și pe care o folosesc zi de zi de vreo 3-4 luni. Așadar, experiența mea cu Android e suficient de lungă încât să-mi fac o părere și să știu cu ce se mănâncă.

button

Pe lângă Android, viața mea e pe Google. Am 5 conturi de mail, toate redirecționate către Gmail, tocmai ca să scap de nevoia unui client de email pe device-uri. Totul se sincronizează și poate fi accesat de oriunde doresc. Folosesc activ Google Drive, clienților le vorbesc despre importanța integrării Google Plus în prezența lor online, AdWords și Analytics sunt produse pe care le folosesc frecvent, ca să nu mai vorbim de Google Maps sau Webmaster Tools.

Pe scurt, sunt dependent de google, iar ecosistemul creat de ei îmi aduce venituri, ceea ce înseamnă că nu aș putea renunța la ei, chiar dacă aș vrea.

De ce Windows Phone 8

M-am hotărât să schimb terminalul atunci când Allview a intrat în Mod Avion și nu a mai vrut să își revină fără un reset to factory settings, care a coincis cu pierderea highscore-ului la Flappy Birds. Mă tot uitam la un Lumia 520, căci la prețul ăsta nu există competitor cu Android și m-am decis să-l iau, în ideea că pot să-l returnez dacă nu-mi place.