4 Motive (Personale) să te trezești la 5:00 AM

Se fac trei săptămâni de când mă trezesc la 5 dimineața (cu excepția unor weekend-uri) și vreau să împărtășesc cu tine experiența asta. Poate chiar, dacă ai suficient zvâc, o vei lua ca pe o provocare. Uite de ce:

1. Am timp să mănânc bine. Mulți nu mănâncă dimineața pe motiv că le e greață, că nu intră, că e suficientă țigara de dimineață și alte asemenea. Până acum vreo doi ani eram unul dintre ei. Mie cică îmi era greață. Acum, după un sandviș și o cafea, sunt în stare să alerg până la serviciu.

2. Mă simt mult mai odihnit. Cum vine asta? Cum să te simți mai odihnit când dormi mai puțin? Ei bine, organismul meu nu are nevoie de atâta somn pe cât îi dădeam. Ceea ce înseamnă că, dacă adorm la 22:30 – 23:00 am, până la 05:00 am vreo 6 ore de somn în care să-mi pregătesc organismul pentru a doua zi. Iar 1/4 din zi petrecută dormind e chiar foarte mult pentru cineva care vrea să fie mare.

3. Mă simt bine cu mine. Nu știu cum acționează creierul tău, dar atunci când îmi propun o chestie și reușesc să mă țin de ea în ciuda curentului, mă simt mult mai puternic. Și parcă îmi vine să mă apuc de alte lucruri mai importante și mai depărtate de zona mea de confort.

4. Am un subiect de discuție. Ca dovadă scriu despre asta aici, pe blog, în loc să fac lucruri productive și care aduc profit 🙂

Dacă ale mele nu te-au convins, uite alte 49 de motive pentru care să te trezești înaintea soarelui. E articolul care m-a făcut pe mine să încerc lucrul ăsta.

Dimineață


Andrei Ionita

http://aionita.eu

Îmi place marketingul online, practic marketing afiliat și studiez <a href="http://sociologiaconsumului.wordpress.com/" title="Masterat Sociologia consumului și marketing" rel="nofollow">Sociologia Consumului și Marketing</a>. Îmi plac oamenii îndrăzneți, așadar nu ezita să intri în contact cu mine sau să te abonezi la NewsLetter.

Comments ( 6 )

 1. ReplyGio
  Ahm, prea puține motive ca să mă convingi. Poți mai mult de atât.
  • AuthorAndrei Ionita
   Sigur că pot, dar ca să poți mai mult trebuie să ai la ce să te raportezi :)
 2. ReplySimona Buzatu
  Pentru mine trezitul la 03 dimineata este si mai bun dar pe program de vara. Te culci cu gainile, pe la ora 21, iar la 03 esti ca nou. Ai timp de dus, sport, mancare iar pana la ora 10 cand incep telefoanele si mailurile ai timp sa si lucrezi cateva ore bune - cu spor si minte limpede. Acum iarna, cand nu vad soarele, nu prea merge. Dar mai este putin :)
  • AuthorAndrei Ionita
   Și cu toate astea, ai lăsat acest comentariu la ora 4:49 :)
 3. Replyneba
  importanta este ora la care te pui sa dormi, de trezit te poti trezi la orice ora.
 4. ReplyVali = De toate pentru toti
  Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge - e o vorba din batrani. Noi am lasat-o deoparte ori din lipsa de interes pentru cuvinte intelepte ori pentru ca stam prea tarziu din cauza tehonologiei si adormim la ore tarzii, rupti. Cum sa ne mai trezim devreme? Felicitari ca ai luat o decizie care sa te avantajeze. Daca tu crezi ca este bine facand asa, da-i inainte.