De ce să Plătești Diferența?

De ce să Plătești Diferența?

UPDATE 2014: Am căutat și anul ăsta aceași teniși, pe care i-am găsit în acest magazin.

În principiu, atunci când cumperi ceva, plătești pentru valoare. Hai să ne gândim la valoare drept raportul dintre ceea ce dai și ceea ce primești. Cumpăr cartoful cu trei lei și îl vând cu patru. În cazul ăsta, valoarea se măsoară în unități monetare, adică un leu.

Cam așa se întâmplă și cu produsele pe care le cumperi pentru a le folosi. Pui în balanță beneficiile pe care le obții în urma cumpărării (satisfacerea unor nevoi mai mult sau mai puțin apăsătoare) și ceea ce pierzi (libertatea pe care ți-o oferă banii) și stabilești dacă primești suficientă valoare încât să merite schimbul. Evaluezi corectitudinea prețului, adică.

Unde vreau să ajung? La teneșii Se7.en. Sigur, probabil mai proști decât Converșii, dar cu siguranță în 6 luni îți permiți să-ți cumperi suficiente perechi de teneși încât să suplinești calitatea lor îndoielnică. Plus, să ieși mai ieftin cu mai multe perechi decât cu una de Converși. Deci pentru mine nu are valoare brandul, ci utilitatea practică a produsului. Când vine vorba de teneși.

Teneși Se7en


Andrei Ionita

http://aionita.eu

Îmi place marketingul online, practic marketing afiliat și studiez <a href="http://sociologiaconsumului.wordpress.com/" title="Masterat Sociologia consumului și marketing" rel="nofollow">Sociologia Consumului și Marketing</a>. Îmi plac oamenii îndrăzneți, așadar nu ezita să intri în contact cu mine sau să te abonezi la NewsLetter.

Comments ( 6 )

 1. ReplyCristi Racareanu
  Nici eu nu sunt de acord cu pretul de 300 RON pentru o pereche de tenesi dar in acelasi timp da mult mai bine pe spatele acestora All Star decat Se7.en. Pentru mine conteaza si Brad-ul cat de cat, pe principiul cumpar ceva de calitate. Cu toate ca in situatia ies prost dupa cum ai zis si tu iesi mai bine daca iti cumperi 3 perechi de Se7 care te tin cam tot atat cat te tine una de converse original.
 2. ReplyPhidas
  Astia-s daia care put?
  • AuthorAndrei Ionita
   Toți put. Dar da, nu-ți închipui că miros a levănțică :))
 3. ReplyDiana
  Eu nu sunt de acord cu ideea asta. Chiar deloc. Prefer 2 perechi de tenisi de firma (a se intelege de calitate nu cu emblema firmei pe ei) pe care sa dau 400 lei decat 10 perechi a cate 40 lei perechea. Motivele sunt evidente, Ma simt mai confortabil, nu simt in talpa fiecare piatra care calc, nu miroase a soarec mort dupa 2 purtari si asa mai departe.
  • AuthorAndrei Ionita
   Mă, uite eu stau în aceeași pereche de teneși de o lună și jumătate. Nu dau semne că s-ar rupe, iar talpa e destul pentru ce-mi trebuie mie, adică mersul prin București. Cât despre mirosul de șoarec mort, aici n-am argument. Ai dreptate :)) Ideea e că sunt consumatori și consumatori și tot felul de categorii de bunuri la care ne putem raporta. Uite, eu știu pe cineva care și-a luat plăcuțe de frână de la dezmembrări. Aia da gândire "economică".
 4. Replysienenu`
  Ii am de ceva timp si stau in ei si 10 ore pe zi.NU PUT deloc.Nu stiu de care aveti dar ai mei au si ceva piele fata, spate si laterale , nu sunt ca cei din imagine-albastri. Imi place ca " scartie" ascutit pe anumite suprafete.