Când nu beau bere, citesc: De-a baba oarba

Când nu beau bere, citesc: De-a baba oarba

La prima citire, Vlad Mușatescu pare a fi un individ libidinos, cu un stil ciudat de a scrie, presărat cu referințe din realitatea regimului socialist de la acea vreme. După primul capitol începi să te obișnuiești cu stilul său lejer, iar peste câteva pagini poate începe chiar să-ți placă.

Fiat 600

Fiat 600 – „Bombița” ce-l servește pe curajosul scriitor și detectiv

De-a baba oarba este unul dintre cele patru romane din serie, scrise la persoana I de către Extravagantul Al Conan Doi, un scriitor și detectiv cu 6 romane la activ. Ce-i drept, nepublicate.  Acesta îl înfățișează pe domnul Conan Doi în căutarea  unei oaze de liniște, atât de necesare finalizării romanului său. Mai departe, cătunul în care destinul îl poartă pe erou devine locul de desfășurare al unei povești demne de a fi scrisă de mult mai celebrul Sir Arthur Conan Doyle. Iar asemănarea onomastică dintre cei doi scriitori nu e deloc întâmplătoare.

Un rezumat al cărții, foarte bine scris, poți citi aici. Și dacă-ți sună bine și ești dispus să citești de pe un ecran alcătuit din pixeli, poți descărca volumul în format PDF de aici. Legal. Vei găsi acolo și povestea care a dus la distribuția gratuită pe internet.

Dar articolul ăsta e o recomandare, nu un review. O recomandare a unui roman pseudo-polițist. O schiță de mare amploare, plină de sentiment autentic pre-capitalist. Un roman în care anii ’70 și cultura pop ajung discret și printre români, iar asta se simte. O poveste misterioasă în care mecanicii auto sunt la fel de țepari ca și acum iar păcănelele  de la iarmaroc dezvoltă pasiuni aproape la fel de mari ca Max Bet-ul din colț. Lectură ușoară. Și amuzantă.

Cartea în format tipărit face parte din colecția Adevărul și o găsești cu 7 lei pe site-ul lor (link afiliat).


Andrei Ionita

http://aionita.eu

Îmi place marketingul online, practic marketing afiliat și studiez <a href="http://sociologiaconsumului.wordpress.com/" title="Masterat Sociologia consumului și marketing" rel="nofollow">Sociologia Consumului și Marketing</a>. Îmi plac oamenii îndrăzneți, așadar nu ezita să intri în contact cu mine sau să te abonezi la NewsLetter.

Comments ( 8 )

 1. ReplyDana Lalici
  Cartea e geniuala, o recomand ca si celelalte din serie, gen "De-a Puia Gaia". Eroul, Conan Doi e delicios. Am savurat cel mai mulr mesele lui copioase. Si matusa Ralita. Si nepotii....Si fiecare pagina. Multumim pentru articol, mi-ai reamintit ce citeam acum 10 ani. Merita sa ai cartea pentru numai 7 lei.
 2. ReplyAuthorAndrei Ionita
  @Dana: Într-adevăr, stilul său de a scrie e mai mult decât aparte. Păcat că școala îi îndepărtează pe copii de lectură, băgându-le pe gât texte "clasice" care nu mai au niciun fel de corespondență în lumea reală.
 3. ReplyClaudiu
  "Individ libidinos"? Eu cred ca tu nu ai la tine tot vocabularul, amice, de faci astfel de caracterizari. Se vede oricum si din minusurile ce le iei la zoso care ti-e nivelul
 4. ReplyAuthorAndrei Ionita
  @Claudiu: Ai perfectă dreptate!
 5. ReplyAlexutza
  Bună și mulțumesc pentru apreciere! (am citit & approved pingback-ul din prima seară, dar n-am mai apucat să mai și răspund. Cum e frumos :)).
 6. ReplyCristi Racareanu
  Eu mi-am cumparat cartea din Hipermarket-ul REAL la minunatul pret de 2,87 Ron :D. Este o carte foarte interesanta si cu un umor fin care ma captivat. Sper ca si urmatoarele pagini sa fie pe masura asteptarilor avand in vedere ca am citit doar 50 de pagini.
 7. ReplyAuthorAndrei Ionita
  @Răcăreanule, tu tragi pe nas? Ce sunt comentariile astea care zici că-s luate din "Manualul comentatorului Online"?