Profitshare interzice folosirea Google AdWords

Profitshare interzice folosirea Google AdWords

Când am auzit că eMAG Profitshare trece în administrarea firmei Conversion Marketing, transformându-se în Profitshare m-am bucurat. Mă gândeam că o să-mi mut ușor-ușor activitatea de afiliere către advertiserii noi, mai ales că la momentul ăla exista problema întârzierilor din 2Parale.

Astăzi, cei de la Conversion Marketing au anunțat schimbări în termeni și condiții. Aș spune chiar că shimbă regula în timpul jocului. Pe scurt, cresc unele comisioane dar e mai greu să le obții. Poți citi toate detaliile aici, dar cu adevărat interesant mi s-a părut următorul paragraf:

6. Promovarea eMAG prin intermediul Google AdWords nu mai este permisa in afiliere

Incepand cu 15 august, promovarea directa a linkurilor de afiliere eMAG, prin intermediul Google AdWords, nu va fi permisa in afiliere. Investitiile noastre in acest canal de promovare sunt semnificative si nu vedem ca avand logica de business licitarea impotriva afiliatilor pentru spatii.

Pare logic, nu? La prima citire și eu am crezut așa. Numai că nu e. Vezi tu, Google AdWords nu permite afișarea a două anunțuri cu aceeași adresă URL în paginile căutării. Asta înseamnă că dacă eu, afiliatul, licitez 1RON iar eMAG 1,1 RON, reclama mea nu va fi afișată. Reciproca e valabilă. Așadar, neafișându-te, nu înregistrezi click-uri și nu pierzi bani, dar vânzarea tot eMAG o înregistrează.

De unde deducem că e mai ieftin pentru ei să facă AdWords decât afiliere, așadar întotdeauna afiliații vor fi mai puțini importanți în mixul de marketing decât celelalte canale. Dovada? Această decizie.

De asemenea, prezența afiliaților în Google AdWords nu face să crească bid-urile numai pentru eMAG, ci și pentru concurenții eMAG, ceea ce e bine la nivel teoretic.

Soluția?

Sunt o grămadă de produse și categorii de produse pe site-ul eMAG pentru care ei nu desfășoară campanii de promovare prin Google AdWords. Ceea ce înseamnă că un landing page suplimentar între anunț și magazin ar trebui să-și facă treaba. Mai ales pe căutările ce includ brand-ul, de tipul „telefoan …. emag” sau „oferta … emag”.

Și așa am rezolvat două probleme: Brand bidding-ul care era oricum interzis și noua regulă care interzice folosirea Google AdWords.

 


Andrei Ionita

http://aionita.eu

Îmi place marketingul online, practic marketing afiliat și studiez <a href="http://sociologiaconsumului.wordpress.com/" title="Masterat Sociologia consumului și marketing" rel="nofollow">Sociologia Consumului și Marketing</a>. Îmi plac oamenii îndrăzneți, așadar nu ezita să intri în contact cu mine sau să te abonezi la NewsLetter.

Comments ( 5 )

 1. Replybogdan
  Sorin Vlaicu este vinovat, el toti banii pe care i-a facut din afiliere a fost cu tarfic adus din Adwords! de cateva zile face parte din echipa profitshare ( http://blog.profitshare.ro/index.php/2013/sorin-vlaicu-intra-in-echipa-profitshare/ ), presupun ca nu este o coincidenta ca doar la cateva zile se interzice sa mai promovam prin adwords
  • AuthorAndrei Ionita
   Cred că este tocmai invers. Ai un business, iar pe un segment al acestui business cineva te bate cu propriile tale arme. Ce faci? Îi iei pe cei mai buni luptători și-i aduci în ograda ta (unde lupta te costă mai puțin și e în favoarea ta) iar celorlalți le iei armele. Și gata!
 2. ReplyYamasha
  si de comisionul de 1 la suta la telefoane?! ce zici?!
  • AuthorAndrei Ionita
   Zic că Altex Afiliere începe să devină atractiv.
 3. ReplyClaudiu
  Salut Andrei, Asa cum ti-au spus si colegii mei, schimbarile de care amintesti se aplica doar pentru advertiserul eMAG din Profitshare. Astfel, s-au schimbat Termenii si Conditiile advertiserului eMAG si nu Termenii si Conditiile Profitshare. In acest moment ai optiuni serioase de a promova advertiseri Profitshare, pe acelasi specific.