Sistemul de asigurări medicale e o prostie

… asta afli dacă asculți fie și pentru cinci minute ce spun oamenii care prezintă știri.

Eugen NicolaescuBun. Și ce e de făcut? În orice sistem de gândire sănătos, în cazul în care consideri că serviciile pentru care plătești nu se ridică la valoarea pe care o aștepți pentru prețul plătit, îți iei jucăriile și pleci. Nu-mi place Grolsch, îmi iau Silva. Simplu și de bun simț.

În schimb, dacă intervine statul în ecuație și serviciul este furnizat de o instituție a statului, treaba se schimbă. Haide să ne gândim la asigurările medicale. CASS pentru cei din câmpul muncii. Dacă muncești, ești obligat prin lege să plătești o cotizație la casa de asigurări care aparține statului.

Iar aici e o problemă. Pentru că viața și sănătatea mea sunt niște chestii pentru care EU ar trebui să decid. Asta dincolo de argumentul capitalist de tipul cu banii mei, fac ce vreau – nu vreau să plătesc, atunci mor și gata. 

De ce nu pot să-mi aleg unde vreau să se ducă banii pe care îi plătesc lunar pentru sănătate? Vreau să direcționez fondul respectiv către un asigurator privat? Treaba mea, că doar sunt banii mei! Îmi dă țeapă asiguratorul privat? Problema mea, că doar eu am ales.

Ce e de făcut? Doar să așteptăm. Nu mai durează mult până când vom ajunge la capătul răbdării și ne vom cere banii înapoi. Curând. Avem nevoie doar de un an secetos și decizii proaste ale politicienilor. Iar anul a început promițător.


Andrei Ionita

http://aionita.eu

Îmi place marketingul online, practic marketing afiliat și studiez <a href="http://sociologiaconsumului.wordpress.com/" title="Masterat Sociologia consumului și marketing" rel="nofollow">Sociologia Consumului și Marketing</a>. Îmi plac oamenii îndrăzneți, așadar nu ezita să intri în contact cu mine sau să te abonezi la NewsLetter.