Tratamente Homeopate, Homeovox și Farmacistele care sug

Tratamente Homeopate, Homeovox și Farmacistele care sug

HomeovoxȘtii treaba aia cu „nu lua medicamente după ureche, consultă medicul sau farmacistul”? Săptămâna trecută am făcut laringită. Genul de laringită ce nu îți dă voie să cânți nici măcar ceva de la Pitbull, că de manele nu poate fi vorba.

La farmacie, farmacista i-a vândut prietenei mele Homeovox. Un medicament despre care urma să aflu mai târziu că e genul de medicament homeopat. Dacă nu știi ce e homeopatia, Wikipedia e cât se poate de concisă în sensul ăsta:

Homeopatia, este o formă a medicinei alternative, in care medicii tratează pacienții cu preparate foarte diluate despre care se crede că provocă oameniilor sănătoși simptome similare cu cele prezentate de către pacient.

Adică exact genul de chestie în care cred babele care merg să se trateze de cancer la Stelian Fulga (apropos, se pot face și comenzi online) sau care își rezolvă problemele în dragoste mergând la vrăjitoare.

M-am resemnat cu ideea că farmaciile au combinație cu firmele de medicamente și că farmaciștii sunt agenții lor de vânzări, dar după asta m-am dus și la un doctor de familie să îmi dea medical (medic care mi-a prescris 2 feluri de antibiotice pentru niște simptome pe care eu nu le mai aveam). Și i-am zis de medicamentul homeopat și a pufnit-o râsul. După care m-a întrebat ce medicament mi-am luat.

Homeovox, zic. Și ce crezi? Doctorița nu mai râde și-mi zice pe un ton grav să știi că e foarte bun. O fut pe mă-ta, îmi zic eu în gând, iau rețeta plină de medicamente, dintre care nimic pentru laringită și mă car.

Concluzia e că, dacă nu vreți să fiți țepuiți cu bomboane în loc de leacuri, ar trebui să cereți sfatul a cel puțin trei farmaciști, după care să dați un search pe google și abia apoi să mergeți la bunica să vă recomande ceva.


Andrei Ionita

http://aionita.eu

Îmi place marketingul online, practic marketing afiliat și studiez <a href="http://sociologiaconsumului.wordpress.com/" title="Masterat Sociologia consumului și marketing" rel="nofollow">Sociologia Consumului și Marketing</a>. Îmi plac oamenii îndrăzneți, așadar nu ezita să intri în contact cu mine sau să te abonezi la NewsLetter.